Sao Paulo er plassen du ofte må skifte fly, og vente. Sånn passe før landing så jeg etter på biletten, boardingtime for neste flight er 7:30, og vi lander 7:03, det går akkurat det tenkte jeg, begynte køsnikingen før jeg kom ut av flyet, kom etterhvert på alle triksa fra Bolivia og kom på et par nye underveis. Ved sikkerhetsjontroller er trikset å være på venstre side av køen, fort gjort å bare gli forbi mens folka i køen ser på de som står i køen på høyre side, Keep left. Når alt av metall som kan pipe i neste sikkerhet kontroll er plukket av 50m før er det bare å gå rett i gjennom mens du smiler pent, passerer 3 stk mens du plukker opp bagasjen. Da mangler bare gate nr.

For å finne rett gate er det 2 muligheter, finne en eller annen skjerm som forteller deg hvor eller å spørre deg fram, det mest optimale er en miks av dette. Finn enhver luke mellom trillebagfolka snik deg vennlig forbi på høyre side mens du unskylder deg høflig.

Spør hver 30 meter om hvor evnt gate er. Sammenlign svaret med det du fikk sist og anta at gjennomsnittet er rett. Hvis alt klaffer er du blandt de 5 første ved skranken og du har da 1,5 time med venting på deg. Gratulerer. Oppdaget ellers en ny variant at plastposebruk når vi omsider kom igang med boarding av flyet, dvs øyeblikket da all kø kultur forsvinner og alt er lov. Siden jeg var langt fremme i køen er det fort gjort å bli forbigått da høyre side av køen presser seg på og du blir stående mot en dør som går feil vei. Men ikke denne gangen. Hold venstre hand mot skranken og ha en taxfree pose med f.eks en jakke i i høyre hand, hold posen langt ut så du blir dobbelt så brei, og du har den optimale kø blokkerer. Det virka og. Ikke snillt gjort men effektivt. Dessuten blir turister altid sist da alle lokale sniker.

Omsider på bussen på vei mot flyet, da ser man muligens slik ut. Trøtt, småsur og vil ha kaffe Nuh!. Nemlig.

Og Om det ikke var mulig å få det bedre så oppdaget jeg at rad no 23 startet på H. Plassen min var ikke å finne noen plass. Hvis jeg ikke ville okkupere toalettet på ren trass da, for det var omtrentlig der mitt sete logisk sett skulle være i henhold til Reisefeber sin booking.

Etter endel beklaging fra flyvertinnen og mer venting fikk jeg vindusplass, men ikke beinplass. Kan ikke få alt sies det, og her stemmte det ganske bra.

Så var det dagens 2. Frokost.

For de av dere som ikke har prøvd Brasiliansk fly kaffe kan du lage den omtrentlig slik hjemme : 1 del mørkbrent kaffe, 1 del sukker og 1 del melk. Finn så frem den absolutt minste kaffekoppen du har i huset, hvis du ikke finner noe som er under o.5 dl så bruk et medisin målebeger. Len deg passe tilbake og nyt.

hvis ikke dette funker, spill turist og krev normal kopp str. evnt et juicebeger.

Omsider på tide å sove litt, men da er det ganske lyst. Bruker resten av tiden på å ta bilder så jeg hadde noe å bruke på websida.

 

VH 27.01.08

Tilbake