Kom plutserlig på her om dagen at jeg hadde en webside som jeg faktisk HELT hadde glemt av. . . . fort gjort gitt. ;)


Har siden sist gjort : jobbet med website, vært i Uruguay forde jeg trengte å fornye visaet mitt, og er nå i Cordoba på konferanse.


Og her er det kaldt, høst, plutserlig varmt, og jeg spiser Napoxen. Ryggen min liker ikke plutserlige væromslag, og vær sikker, det er omtrentlig det eneste sikre å forvente.
Så da så.


Jobber ellers fortsatt med en vag plan om redesign av siden.
Og det kommer .. . snart.

VH. 22.07.05


Det er kaldt, faktisk så kaldt at jeg vasker opp frivillig, bare kun for å få varmen tilbake i fingrene. I dag er det ikke så kaldt, tipper 10 grader ute, og da er det glatt det samme inne. Og som ren bonus så holder gamle murhus godt på tempraturen, utenfra altså. Nuvel.

Har nye sort/hvitt bilder for den som vil se og.

Logisk nok er de å finne under knappen på hovedsiden, og på knappen står det sort/hvitt.

VH 24.06.05


Etter hardt press fra min egen mor kommer det litt mer jobb greier. De hadde vært i bursdagsselskap hos Onkel Gunnar og sett på hjemmesiden der. Så da så.

Har de siste to ukene jobbet med webside, ikke denne, eller den jeg muligens skal holde på med, men for RAIM, da de har et nytt prosjekt på gang, trenger en ny side, og jeg var den som var i nærheten som etter sigende kunne gjøre det.

Ellers ? snart vinter, første vinterdag er 26 juni, var 8 grader i går, 10 grader i dag, regn og sur vind. Måtte ut å kjøpe genser på lørdag, og skjerf på mandag. Så ingen vits å sende meg mail om dårlig sommer . . .

Å lage webside kan være litt gøy og mye arbeid.

Og på mandag er det tilbake igjen for ny gjennomgang og korrigeringer, litt kaffe og empanadas til lunch.

VH 16.06.05.

Se han jobber . . .


Det skjer ting ute i verden, selv om det ikke er altid lett å oppdage, norsk media er mer opptatt av fotball og Michael Jackson. Bolivia som jeg sist jobbet som frivillig i har politiske problemer, denne gangen mer enn vanlig. Men det landet ligger langt unna akersgata.

Nyheter på nett:

Blog fra Bolivia, Demokratisenteret Cochabamba.

BBC

Og for deg som sitter å ser på CNN, slå av, USA vil aldri fortelle historien som den er, da de har alt for stor skyld i den selv.

 

VH

Foto : Indymedia , Bolivia


Jada, jeg jobber.

Får spørsmål innimellom hva jeg gjør, blir like smigret hver gang, at de ikke spør OM jeg gjør noe. Har i det siste jobbet med oppdatering av webside (men ikke den jeg skal jobbe med), skremmende når du bare får en lapp i handa med brukernavn, passord og liste om hva som skal gjøres, "og gjør som du vil", så da gikk jeg og laget meg kaffe.

Denne uken blir det planlegging som gjelder.

Tenkte at det var somlet lenge nok med det jeg skulle begynne med etter at websiden (til OM) var ferdig, men det kan ta tid har jeg på følelsen av, som så mangt annet her i latinoland så gjelder parkinsons lov : "Ethvert prosjekt opptar ALL tilgjengerlig tid og resurser" eller jfr. en mer vanlig def: Parkinsons lov "Arbeidet utvides til å fylle den tilmåte tid" eller Parkinsons byråkratilov "Enhver assistent trenger en assistent".

Hadde sikkert ikke vært så dumt det?

VH 30.05.05

Dagens Quiz : hvor mange dager med kaffe er på bordet ?


Har etter at jeg skrev litt lengre ned på siden hvem som leser, motatt en storm av epost (hele 4 stk, og det er 4 mer enn normalt anng websiden), Så for å ikke drukne i mer epost fra disse så offentlig gjøres de nye navnene på listen umidelbart.

Disse leser og på siden, i allefall sies så i mottatt epost : AnnO, Tonje, Mikael og Viktor. Så da er dere og nevnt.

Nemlig.

Jeg bare nevner det altså . . :D

"Og når du trykker på den knappen der så tar du bilde"


Det begynner snart å bli vinter.

Varmtvannsberederen vil snart ha ferie, den er i allefall like inspirert som en student i slutten av mai bruker å være.

Når varmvannet bare sånn forsvinner og det er kaldt nok i rommet så det holder er det ikke så veldig gøy . . . at det kommer litt kaldtvann sånn når du dusjer er ikke uvanlig, men når gassbrenneren ikke gir større flamme når du åpner krana lover ikke godt.

Tilogmed jeg som Europeer og uvant med gass skjønner at brenner det ikke mer blir det heller ikke varmtvann. Og kaldere være gir kaldere vann å varme opp, altså det blir værre.

Da er det bare å finne en repartør. Og i dag kom han, fjerna litt sot og dro. Når noen sier det ikke er mer å gjøre så er det ikke mer å gjøre. Vi må kjøpe ny, eller se om den som står i leligheta ved siden av (som og er en del av huset, men har en vel åpen planløsning da deler av taket har falt ned) er litt mindre antikk en den vi har nå.

Her er det i allefall ikke noe bruk og kast, men når repratøren småflirer når han ser hva han skal fikse på så er ikke det noe godt tegn, hverken her eller i Norge.

VH. 27.05.05

 

"Hit men ikke lengre"


Enkelte ganger blir ikke bildene helt som de skal, som regel blir de arkivert sammens med resten av bildene, er de riktig ille blir de slettet. Var for noen dager siden å skulle hjelpe noen med en webside, men endte opp med å ta bilder i stede. Du vet du er i latinoland når møtet starter ca 40 min for sent og varer 1,5 time lengre enn beregnet.

Skal en si noe skal alle det . . . :)

Ellers lærte jeg at det alltid er noe som kan overses, at ingen hadde tenkt på laptop men kun på videokanon, at laptopen var fri for strøm når den omsider dukket opp, at nye laptoper IKKE har diskettstasjon men usb, og at en maskin med windows 98 har diskettstasjon men tar kun usb hvis drivere er installert.

Men alt går, det er det som er litt skremmende.

Og så jeg dro fra leiligheta litt over 11, overbevist om at jeg bare skulle ordne noe webgreier, ikke være borte til 22:30 og gjøre alt mulig annet.

VH. 25.05.05

 

Finn minst tre feil på bildet . . .


Lurte sist på hvor mange som leste på siden, og nå vet jeg det : Tommy, Annekat, Onkel Gunnar og Mikael leser. Så da vet jeg det.

Skulle vel strengt tatt hatt noe litt mer 17. Mai aktig bilde enn dette her som er fra Boca. Hvis jeg hadde mottatt infoen om den evnt 17. Mai feiringa her som ambasaden sa de skulle sende (det sa de når jeg registrerte meg her) så hadde det hjulpet litt mer på. Så da får det tapte taes igjen til neste år, da blir det 2 softis. ;)

Hadde sikkert blitt enda bedre hvis jeg ikke hadde vært plaget med ryggen heller, men som det sies kan man visst ikke få alt. Har da fått prøvd hvordan det er å være værsjuk nordlending i utlandet. Det er nesten like gøy som hjemme på mo det. Så det er stadig noe nytt å lære.

VH. 17.05.05


Men da var det på tide med en ny unskyldining på hvorfor jeg ikke har skrevet noe på siden i det siste. Til mitt forsvar vil jeg si at jeg tenkte hardt på å skrive noe gjennom hele helgen :)

Men altså : hvor mange er det som leser dette?

Sende en mail til vha@nameplanet.com og fortell meg om du leser eller ikke .. .

Holder ellers på med noen ideer til redesign av siden, tenkte det hadde vært greit med litt enklere/mer oversiktlig navigering.

Sånn ellers hva jeg holder på med ?

Denne uka er det spansk gramatikk som gjelder.

Det er sent på høsten her, dvs det er kaldt, og er det kaldt ute så er det kaldt inne, så dagens andre porosjet er ut for å finne tak i en varm ullgenser.

VH 09.05.05

 
 

Mener å huske svakt i det fjærne at jeg lovte å oppdatere siden mens jeg var i Cordoba.

For de av dere som faktisk har klikket inn på siden mens jeg var der har følgelig fått med at så skjedde ikke.

kansje ikke annet å forvente siden det visstnok er menneskelig å feile, men det er da litt "dust" å sette premissene selv for så ikke å høre etter på det du selv sa. Uansett, jeg er tilbake i Buenos Aires nå. Fikk testa nylaben på fremkalling og scaning og det ser riktig så bra ut og. . . . Så da er det nye Sort/Hvitt bilder her.

VH 27.04.05

 

 

Tja. . ., Aner ikke hva jeg skal skrive i dag gitt . .

Var litt rundt i byen idag, fant bruktbutikker for foto både her og der, fascinerende mye ukurrant å få kjøpt til en middels stiv pris, noe snadder var det da såklart og. Men blir nok bare vindusshopping her og gitt.

Stikker til Cordoba i kveld, og kommer sikkert med bilder og mer vettugt å fortelle om etterhvert, denne gangen tar jeg med maskina.

Så ha en fortrefferlig aften.

 

VH 15.04.05


 

Fra en eller annen plass rundt Plaza de mayo

kansje på tide å skrive litt nytt til siden ? I grunn skjer det ikke all verdens verd å skrive om.

Det begynner å bli høst, inne er det kaldt , jevn tempratur hele døgnet, og skal jeg sitte å jobbe med datamaskina må jeg nok lete frem Fleecegenser og ullsokker. Men ute er det fortsatt fint i sola, var 24 grader her om dagen. Men det er ute det.. . .

Helgas top 5 liste over hva jeg ikke skjønner med Argentina :

1. Gåtempo på fortauet, har nå prøvd å forstå hvorfor de sniler seg avgåre. Har med størst mulig innlevelse prøvd å se nøye etter, er det noe jeg ikke ha skjønt her ? Vurderer snart å gi etter, "if you can´t beat them, joyn them"

2. Spisevaner : Ikke noe frokost, lunch 14:00 og middag ca 21:00 , i all verden, hvordan klarer de det ?

3. Belteholder for mobiltelefon, nei & nei, det er ikke fint.

4.Når det er fullt på bussen så er det fullt på bussen, det er omtrentlig gyldig til neste stopp og 5 til dytter seg inn , og som ren bonus lukker alle vinduene når det er regnvær. Absolutt fortrefferlig når det er trafikkkaos pga demonstrasjon, det regner oppover og alle er gjennomvåte. Bare 45 min igjen til jeg er fremme :)

5.En kø for enhver anleding . . med god planlegging kan du sansynligvis tilbringe hele dagen i ulike køer.

 

VH 09.04.05


Slik går det når jeg klager på fargene , og sjefen selv omsider kobler og spør : så du er Frontieropratør ?

(for de lykkelige uvitende : Frontier er digital lab fra Fujifilm som jeg vanligvis jobber med daglig i Norge.)


Det har vært litt travelt, sånn innimellom skjer det faktisk. Og jeg har vært litt slapp med å oppdatere siden og.

Men det kommer, har lagt ut endel Sort/Hvitt, kommer kansje litt bildetekst etterhvert.

Har siden sist vært i Cordoba, var der på "retreat" (aner ikke hva du kan kalle det på Norsk), etter det fikk jeg sett litt av Cordoba sentrum , bodde i "OM huset", måtte desverre dra tilbake litt tidliger enn planlagt pga spanskkurs. Etter planen skulle jeg være der en uke til, så var i alle fall tenkt men ikke spurt . . . . . nuvel.

Fikk ellers æren av å være fotograf i et bryllup mens jeg var i byen (forstsatt Cordoba) , skal se om jeg klarer å få noe på web derfra og. I den forbindelse har jeg måtte fått laget papirkopier, dette har ført til endel diskusjoner om hva som er bra, ikke bra og hva som KAN være akseptabelt. Siste diskusjon endte som bildet viser, på labben der jeg var "baksetesjofør", før jeg kom så langt hadde jeg diskutert relativt hardt med han som var sjef. Og det er skjeldent noe godt tegn at du er så sint at du skjelver på fingrenen . . ., prøvde etter beste evne å være snill da.

Og på mandag skal digitalbildene hentes.

VH 02.04.05


Fra retreat med OM Bas , lørdag ; Enkelte gjester kom uanmeldt, men var desto mer optimistiske . . .
 

Da har det vært konferanse, påmeliding til språkkurs, klaging på fotoforetning og til tider busskaos pga demonstrasjoner av ulik art. Senest i dag sperret de av hovedveien i begge kjøreretniger, det fins altid en omvei, men det tar tid å lære systmemet . ... . Bussene skiftet trase etter eget godtbefinnende, og jeg som startet 30 minutter tidligere en normalt kom 45 minutter forsent til språktimen . Men det var det ingen som sa noe på.

Uansett travelt har det vært og travelt blir det, stikker til Cordoba, samling for hele OM der, og er tilbake i byen mandag eller så. Tar ikke med datamaskina, så da blir det heller endel nytt og bilder når jeg er kommet tilbake. Har fortsatt noe svarthvitt bilder jeg må jobbe ferdig, da jeg fikk tiln ødelagt 3 filmer forrige uke.

Tørkeflekker, riper, feil fremkalt og ikke helt bra fiksert, scanninga snakker jeg ikke om en gang, vet at de snsynligvis kunne ha valgt en bedre kunde å sabotere filmene til, vurderer heller å synes synd på dem.

Uansett, myek kan berges, regner med noen timer med bilebehandling så har jeg noe som kan legges på nett. Leverte nye testfilmer i går, og da C41 (vanlig) så de slapp å sende det bort, og det så mer ut som noe vi kunne være enige om . .

 

Nuvel.

VH 22.03.5


Og vi er inne i andre jobbuke, holder fortsatt på med å lage en prøveside så vi kan ha noe å vise til konferansen i neste uke. Litt greiere å få frem ideer og forslag til siden når en kan vise hvordan det kan se ut. Ellers er det mye av det samme. Markus kommer 09:00 punktlig og presis til kontoret hver morgen, er særs våken og opplagt. Hver dag. Visse andre makter så vidt å slepe seg opp av senga , "der han sleper sitt legeme efter seg" som det het om nordlendingen fra gammelt av. 7 meter å gå til jobb kan være langt nok. Regner med det går seg til og Markus gir opp å gå etter tysk punktlighet. Aner muligheter for kulturkolisjon mellom Norge og Nederland. . . .

Men fra neste uke er det opp tidlig, jeg lover . Mañana.

VH 15.03.05


Plutserlig hadde vi bredband, mot all formoding kom det noen på døra med en ekspresslevering fra DHL, så bredbandfolka turde vel ikke å komme selv, selv om 1 mnd etter oppgitt tidsplan er helt normalt på store prosjekter :)Så var det bare å få det til å virke i nettverk. Og da kom Bill Gates inn i bildet, muligens mer hyggelig selvskap uten, men når det virker en gang blir det sikkert bra, har jeg blitt fortalt.Men vi har bredband, bare en maskin om gangen. Altså går verden fremmover, selv om enkelte tviler til tider. . . .


Marcus i arbeid siden, regner det blir en og annen macdiskusjon og :)

 

Og da var vi igang, første arbeidsuke på det som tilslutt blir hjemmeside for OM Argentina.

Holder på med på med å lage en "dummy" av siden først, eller nonworking sample som det så pent kan kalles. Greit å ha noe å vise, slik har vi tenkt at det kan se ut.

Så kan synsingen begynne. Har kikket litt rundt på de andre landenes sider, og der var det endel kjekt, og noe som de godt kan ha for segselv, designmessig altså.

Da er det bare å venne seg til å være klar til jobb fra 09:00, heldigvis er ikke veien lengre enn at den kan gåes i søvne.

VH 090305


I landet uten vekslepenger fins det ett smutthull, nemlig smågodt. Siden du ofte får en ubrukelig 2 peso seddel tilbake når du har betalt for noe, og all kolektiv trafikk kun tar mynter, må du bli kvitt 2 pesoen på en eller annen måte. For du kommer særs kort med lomma full av sedler. Omsider kom jeg på hva jeg lærte i Bolivia, handle på nærmeste kiosk.

halspastiller, tyggis eller hva somhelst annet som du får kjøpt overalt, og som koster lite gir ideelt sett veksel. Du betaler med en 2 peso, og er garantert sikret småmynt.

Den nye favoritten er D.R.F. pastiller, helst de grønne som er mint. De koster ideelt sett 50 øre men turistpris kan være opp til 1 krone. Største busstakst er 1.25 peso (2,7 nkr) så du kommer deg hjem og kan knaske pensjonistdrops på bussen for 2 peso. Beldent (tyggis) koster litt mer, ca 1,7 nkr men er greit for å ikke få helt avsky mot pastiller, for det blir nok en del er jeg redd for. . . . . :)

VH 030305


 

"Du er hva du har spist" heter det i en eller annen barnesang (tror det er knutsen & Ludvigsen) , stikkordet er her ihvertfall Empanadas.

Hva skal du med McDonalds ? (er muligens litt innhabil der. .)

Glem nå fast food, la nordamerikanerne få ha sine stakkars burgere i fred.

Kort fortalt er empandadas innbakt gryterett, du har i kjøtt , kylling, grønnsaker (æsj) eller evnt løk/ost , ost/skinke. Fyllet er svakt krydret, men lengre nord er de picante, da kalles de gjerne Salteñas, er da frityrstekte, og fylt med egg, oliven, kjøtt kylling og litt chili, litt søtlig i smaken.

Du får kjøpt det på cafeer, resturanter eller på pizzeria. Ett dusin koster ca 25 nkr, vil du bare ha en er det 2,5. Et dusin er kjekt å ha, så har du mellommat, lunch, middag, kvelds eller til nattmat etterpå. Og når det er tomt kan du får det levert på døra uten tillegg i prisen.

Greit å vite når det er lenge til middag . . . .

VH


 

 

 

Holder fortsatt på med å lære busssystemet her, det går bedre så neste prosjekt blir T-bane.
Uansett, tenkte det var på tide med en ny topp 5 liste.


Ting jeg ikke liker med latinoland :


1: Svulstig og pjatt popmusikk, alt er om hjerte/smerte/hvordan kan jeg leve uten deg,

Til tider blir det bare litt for mye klisje. Heldigvis er Shakira upopulær her og.


2: Vekslepenger, det har de ikke all verdens av, og du trenger alltid mynter, ikke den (snart forhatte) 2 peso seddelen du alltid får istede. Buss = småmynt. Og du trenger endel.


3: Dulce de letche. tenk Ha På, bare enda mere søtt, se det for deg over alt, bakverk, sjokolade, is, som pålegg . . .
, og du får det i 3 liters bøtter, hvis du vil.

Har ikke noe imot søtt, men kan det heller ikke være sjololade ?


4: Alt, da mener jeg ALT tar mye lengre tid en beregnet. Uansett hva.


5: S A K T E gangtempo, og 3-4 i bredden.
Umulig å komme forbi, kombinert med høyt luftfuktighet er det trykkende.
Hva i all verden er poenget ? , det er jo cafeer overalt, og der har de Air-condition.


 

Var med Dafne (jobber i OM) rundt i byen men føst var det innom universitetet der hun studerer, Universidad de Buenos Aires, stor bygning med mye særpreg, kommer nok til å snike meg tilbake dit for å fotografere S/H.

220205

 

Tonje og Miriam på Lunchbesøk, og når besøket lager lunchen så kan jeg leve med det og.

VH 180205

 

Holder på med å bli kjent i byen, både med og uten kart, kart er ikke så dumt så lenge du vet hvordan du skal lese det, uansett enkelt er det ikke, byen ER stor, spør du etter veien svarer folk altid som de vet, selv om de ikke gjør det, forklaringen er bare litt mer ullen når de ikke vet, og passer på hvor som helst.

"Åja, dit ? da går du rett fram her, etter andre kvartal til venstre, ved første kvartal der går du til venstre igjen, og så går du to blokker til .. . . og da KAN du ikke gå feil .. .

Skal for mindel kjøpe bykart så snart jeg finner et bra et.